Fysio- Manuele Therapie praktijk Hofstede c.s. staat voor je klaar!

Tarievenoverzicht 2021

Sinds 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing van de arts naar de fysio- of manueel therapeut.

Ook al is wettelijk bepaald dat u geen verwijzing meer nodig heeft, er zijn een aantal zorgverzekeraars die in hun polisvoorwaarden hebben opgenomen dat u wel een verwijzing nodig heeft om intake, onderzoek en behandelingen vergoed te krijgen. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk.
Per 1 januari 2004 is fysiotherapie (en zijn specialisaties) voor het grootste deel uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars hebben verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor manuele therapie is opgenomen in uw polis.
Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij een contract gesloten en kunnen we de nota’s direct indienen.
Is dit niet het geval dan krijgt u een nota, die u zelf bij uw verzekeringsmaatschappij in kunt dienen. De vergoeding die u krijgt als u zelf de nota indient, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. De tarieven die wij krijgen zijn afhankelijk van de inhoud van het contract dat wij hebben met uw zorgverzekeraar.


Als u niet bent verzekerd voor fysiotherapie, kunt u behandeld worden voor onderstaande tarieven.

TARIEVEN 2021 Fysio- Manuele Therapie Hofstede c.s. (My Medical Centre)

  • Zitting fysiotherapie | intake | screening | behandeling € 37,50
  • Zitting manuele therapie € 47,50
  • Intake en onderzoek na screening € 72.50
  • Intake en onderzoek na verwijzing € 62.50
  • Tape en oefenmaterialen o.b.v. inkoopsprijs
  • E-consult (wordt momenteel gratis aangeboden!) t.w.v. € 10
  • Toeslag voor thuisbehandeling € 19,50
  • Niet nagekomen afspraak 100%

Voor informatie over de dekking die uw verzekering biedt kunt u uw zorgpolis raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.
Indien u ons vrijblijvende aanmeldformulier invult kunnen wij voor u nagaan welke dekking uw verzekering voor Fysiotherapie en Manuele Therapie biedt.

De praktijk heeft met bijna alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Het betalingsverkeer vindt in principe rechtstreeks met de zorgverzekeraar plaats. De niet verzekerde patiënt ontvangt zijn nota via NotaCollect.

Wij informeren u voor de start van de behandelingen altijd over de dekking van uw verzekering en eventuele kosten die er voor u gemoeid zullen zijn met onze behandelingen.

Behandelingen die 24 /uur van te voren worden afgezegd worden niet in rekening gebracht.Fysiopraktijk Utrecht
Oudwijk 19 A
3581 TG Utrecht
info@fysiopraktijkutrecht.nl
030 2540203

Openingstijden:
– Ma 7.45 – 19.00
– Di 7.45 – 19.00
– Wo 7.45 – 20.00
– Do 7.45 – 19.00
– Vr 7.45 – 19.00